Pages

Tuesday, January 31, 2012

Thank you Mr. Hubby..!! ;D

I am berry berry happy..! It's January, no special occasion for me.. But i got a pressie from Mr. Hubby..! It is a............................................... (see picture) ;P


                                             Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus..!! 
 


I am sooooooo damn happy..! He is actually replacing my Samsung Galaxy Tab P1000. Mimpi ape ntah Mr. Hubby kasi Tab ni...But ALHAMDULILLAH.... THANK YOU SO MUCH!! :) 


The new Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus... I really love it..!;)
 This Samsung Tab is really sleek and 'ringan'..!! Easy untuk Dy carry here and there...




 AND..... This is my favourite android game..! "THE SMURFS' VILLAGE"..!Hehehehe.. dah tua2 pon still main game..! :-P


PURPLE COVER..! I LIKE..!! ;)













*Been thinking....... Ni sure nak claim his birthday present March ni.... And sure claim lagi mahal dari ni... Hurmmmm... O_o

Sunday, January 29, 2012

I am back...!!!! :P

Hey Hey Hey..!! I'm back..!!

WOW! It's been a long time Dy x update blog nih...! More than a year tak update..! Been really busy and LAZY ever since become a Mummy... And don't know why suddenly tangan ni gatal nak start to update this blog..! :D  teeheheheeee....tp dengan harapan to get more followers la..... :-( baru syiok nak update..! NADIA tolong get more followers for me, can..? hahaha.. :P

Hurrmm.. Ok lah... That's all for now.. Will update soonest possible.. ;)

Friday, September 3, 2010

Mikayla's Raya Preparations

Salam...

It's been a while I didn't update my blog, huh..?? And today, let me update on our Raya preparations for our baby Mikayla..

Tahun ni Dy dah beraya ber-3, bukan ber2 lagi dah... Rasa excited...! Tapi yang tak best nya, kitaorg beraya di KL je... since my hubby kena kerja on Raya.. :( Supposedly this year balik JB.. So last minute cancel sebab hubby tak dapat cuti.. Tapi pepon, preparations untuk Raya untuk Mikayla mmg something yang "harusssss"....

Dah tinggal berapa hari lagi nak sambut Raya, baru Dy teringat baju2 Raya for Mikayla tak beli lagi.. So yesterday we went out for Raya shopping at Ampang Point (panjang je kaki kan... dari Kajang ke Ampang.. Huhuhu..) Dy hanya sempat membeli kat Brands Outlet je.. Dapat la beli 1 Zara overall, 1 Pumpkin Patch dress and 1 tops for Mikayla.. 3 helai tu pon total up to rm130.. Tu belom beli lain lagi tu.. Kasut la.., accessories lain la... Pheewwww.. Now I realized that kids' clothes are not cheap.... Whatever it is, I'm happy to buy her anything... Keperluan anak2 lagi penting.... Mummy tak beraya pon tak per.. uhukhuk... (Sedih la pulak... Padahal mummy dah puas membeli... hehehe..)

And for mummy and Daddy, kami ala2 kadar je.... Dy pon macam tak best je nak beraya kat KL ni... So tak prepare aper pon sangat... Tapi pepon, Raya ni Dy akan masak Rendang Daging, InsyaAllah.... (ntah sedap, ntah tak.. hehehe.. )

So I guess that's all for now.... Tunggu la Dy update blog for Hari Raya pulak la ye..

*These are Mikayla's pic..trying on her new Baju Raya..





Wednesday, July 14, 2010

My unforgettable Experience...!!

Hey uolls...! sorry dah lama tak update blog..... been sick and been busy.. maklum la kan, dah jadi Mommy skrng ni.. :D

Ok, let me tell you my experience giving birth to Mikayla... On 1st July, tgh2 mlm Dy rasa restless sgt2 and tak boleh nk lelapkan mata.. So at about 12.30am, Dy naik bilik atas and on the internet... Seperti biasa la, check email, on FB.... Then at 1.40am Dy masuk tido... tp still tak boleh nk tido..... Suddenly at 2.10am, Dy rasa mcm terkucil dlm seluar...So i went to the toilet, rupa2nya my water dah burst... Suprisingly I didnt panic.. Dy sempat mandi lagi sekali and mkn dulu then baru gerak gi hospital... So I reached Ampang hospital @ about 4am...

Soon as we reached there, my hubby registered me in.. then he send me to the labour room.. 1st they did the CTG scan for at least 40 minutes... then there's a Doctor dtg check berapa cm yng da buka.. Unfortunately, dia ckp baru buka 'at the tips of the finger' (at about half cm).. padahal Dy dah leaking bagai nk rak... tp x de contraction lagi la... after the checking, Doctor srh Dy masuk ward... So they send me to the ward at about 6.45am... So my family decided to go home 1st.... They said they will come back in the a'noon...

So @ 12.30pm, my family smpai hsptl to visit me again.. Then my uncle (pak chaq Non) pon dtg visit... Thanx for coming ye, Pak Chaq... Si Nadia gak yng x dtg.. :(

At about 3.20pm, Dy lagi sekali salin pad sbb dah full dgn air ketuban... After changed, Dy kena tunjuk kt nurse... Then diaorg ckp, air ketuban dah contains "poo".. huhu... So dgn kelam kabut Doctor check lagi sekali berapa cm yang da buka... Unfortunately, Baru 1cm.. Phewwww....! Then Doctor srh Dy masuk labour room utk INDUCE..! OMG....! dgr je perkataan tu pon, Dy dah takot...

So Dy masuk labour room at about 4pm.. My hubby kena tggu kt luar dulu.. First they cucuk kt tangan Dy, induce dan aper lagi ntah yang diaorg masukkan.. At 1st x rasa sakit sgt lagi... After 40 minutes kena induced, baru Dy rasa contarction every 1-2 minutes.... Ya Allah..... sakitnya Allah je yg tahu... now I know naper perempuan x boleh nak explain mcm mana sakitnya contraction tu.... Dy pon x boleh nak explain mcm mana sakit nya tu... :(

Tapi tgh2 sakit tu, Doctor pulak berkali2 dtg check berapa cm yang da buka.... They checked it for every hour... X bnyk yg da buka.... at 7.30pm baru 3cm yg buka... so the doctor try utk "buka jalan".. time tu la Dy nangis teresak2.... Sakittttttttttttttttttttttttttt sgt..!!! At that time, my hubby came... So I told him, "B, I nak ceasar... Sbb i dah x tahan sgt2 ni... and i feel so weak..!" So he spoke to the Doctor.. As expected, mmg Doctor nak Dy give normal birth... So nak x nak Dy bersabar je la...

At 8.30pm, a female Doctor pulak dtg check berapa cm yg da buka... Baru 4cm... OMG..!!!!! Dy rasa nk nangis lagi,, Dgn badan mengigil2 nk demam.... Then came the other female doctor ckp yang diaorg tgk heartbeat baby makin slow.... So they finally decided to ceasar sbb takot baby lemas dlm perot... So diaorg get me ready for ceasar... and Dy masuk OT at about 9pm... At that time Dy dah 'semiconscious'... Tapi time tgh operate tu Dy boleh rasa diaorg kuarkan organ2 dari perot Dy... Scary btol..!! Then x lama lps tu, Dy dgr suara my baby nangis.. Tgh2 mamai tu mengalir gak air mata bila dgr suara my baby.... Rasa happy sgt2.. :)

Selesai je operations, diaorg tolak Dy kuar dari OT.. Dy masuk ward at about 11.20pm... I saw my hubby waiting for me.. Then I asked him, "diaorg ada tunjuk baby kt u tak..?" then he replied NO... Then my hubby tanya dgn nurse, and they told him my baby kena tahan di N.I.C.U. :( Kesian Mikayla..... So mlm tu x dpt la Dy tgk my baby lagi....

Nk tau crita Mikayla lagi..?? tngguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu la ye ble2 Dy rajin pulak.. :P

pepon now enjoy Mikayla's pics ya....

Tuesday, June 22, 2010

dah 39 weeks 2 days...

hello again.. dah lama Dy x update blog ni.. rasa malas and dah tak tau nak tulis aper... :(

Ok now, let me give you a little updat on my pregnancy.. I am now 39 weeks and 2 days pregnant... dah dekat 40 mggu, still my baby x nak kuar.. Penat rasa nyer menunggu.. tapi x per, Dy tetap kena bersabar.... :)

pepon, nnti tggu ye kelahiran my baby.. InsyaAllah, Dy akan upload the baby's pic...! :)

Wednesday, May 26, 2010

My baby's development...

At 35 weeks of my pregnancy, I once again did the ultrasound.. just to check on the baby's development... As per doctor, my baby is now weighing at 2.3kg.. Quite small huh..? but it's ok, as long as she's fine and healthy.. :)

But.... lately ni Dy yang asyik x sihat... Flu, demam, coughing and peyut asyik mengeras n cramp je... Kekadang tu risau gak, mana la tau kot2 baby dah nak kuar.. Maklum la kan, this is my 1st baby.. So x tau contraction tu rasa mcm mana..... So what i always do is asking around dgn org2 yg pernah ada experience... Mcm my cousins Nadia and Intan, and also my friends yg dah ada anak.. So if you guys have any tips psl bersalin ni, pls do share it with me.....

Well, that's all for now.... Da x tau nk tulis aper ni.... See you guys later..! ;)

Monday, April 26, 2010

My baby Danelea Mikayla...



Hello again...! :D

Just nak update blog ni.. Or else, my beloved cousin NADIA sure bingit je.. "update la blog..!" that's what she always remind me.. :D

Semlm Dy MC sbb sakit tulang bahu nih.. So alang2 tu buat Ultrasound sekali la... It is CONFIRMED baby girl... ;) yeayyy...!!! Dy and hubbby was so happy and excited bila tgk baby... Tapi aper yang Dy can clearly see from the image is her nose... Hahahaha... Tgk la pic tu.. *Wink..!!~~ And Alhamdulillah she's already 1.64kg...

My baby Danelea Mikayla... Hope kuar cukop2 bulan la ye... Hehehe....